Wegen Met de geïntegreerde weegschaal weeg je ingrediënten in stappen van 1 g tot 3 kg, het toestel beschikt ook over een tarra functie. Ja kan zelfs ingrediënten wegen terwijl de motor draait.
Malen Met een kwaliteitsvol mes maal je moeiteloos harde granen tot bloem, suiker tot poedersuiker en koffiebonen tot lekker gemalen koffie. Vers gemaalde ingrediënten zijn rijker aan voedingsstoffen en zeer gezond.
Emulgeren Met de emulgerende functie was saladedressings of mayonaise maken nog nooit zo eenvoudig. Emulgeren is het mengen van twee stoffen die normaliter niet goed met elkaar zouden mengen (bv. water en olie).
Mixen Met zijn krachtige motor mix je tot 10.700 toeren per minuut. De functies zijn haast eindeloos: Smoothies, sorbets, yoghurt, cocktails, soepen, mengsels voor taarten, gebak en koekjes of zelf crushed ice bereidt u in een mum van tijd.
Kneden Met de speciale intervalmodus kneed je snel en moeiteloos de zwaarste deegsoorten tot een soepel en glad geheel. Zo maak je in geen tijd de perfecte deeg voor brood, pizza, pasta en zelfs voor delicate recepten zoals gebak en brioche.
Stomen Koken met stoom wordt eenvoudig met de montage van de Thermomix ® VAROMA, een kook- en stoommandje bovenop de mengbeker. De VAROMA maakt het zelfs mogelijk om ingrediënten te stomen tijdens het koken in de mengkom.
Mengen en blenden Dankzij de krachtige motor en het scherpe mes meng je moeiteloos dressings, marinades, dipsauzen, tapenades, yoghurt, zelfs bevroren ingrediënten en zoveel meer...
Opkloppen Het opkloppen van ingrediënten wordt een koud kunstje. Daarvoor plaats je de vlindergarde op het mes en stelt een matige snelheid in (2-4). De Thermomix klopt eenvoudig slagroom en eiwit op voor heerlijk romige desserts en luchtig gebak. Melk, sauzen en soepen opschuimen kan hij ook als geen ander.
Koken In tegenstelling tot traditioneel koken op een fornuis, geeft de Thermomix kookfunctie een nauwkeurige, constante temperatuur. Die kan automatisch geregeld worden met de temperatuur-keuzeknop en de touchscreen display.
Hakken Ingrediënten snijden en hakken neemt traditioneel veel tijd in beslag. Met de Thermomix hak je in enkele seconden noten, uien, wortelen, fruit, groenten, vlees, kruiden, aardappelen, chocolade, suiker, harde kazen en nog veel meer tot de gewenste grootte.
Omroeren Gedaan met roeren in potten op het vuur. Met de Thermomix roer je de meest delicate gerechten alsof u het met de hand zou doen. Stel de Thermomix in op de laagste snelheid en hij zal uw bereiding voorzichtig roeren. Gecombineerd met de sudderfunctie en de linksomdraaiende functie bereidt u moeiteloos risotto’s of pasta’s zonder dat u continu in de keuken hoeft te blijven.
Gecontroleerd verwarmen De Thermomix houdt altijd de juiste temperatuur aan en is instelbaar van 37°C tot 120°C. De temperatuur-keuzeknop en de duidelijke informatie op het touchscreen garanderen je die exacte controle.
Slow cooking Deze functie biedt de mogelijkheid vlees gedurende 1 tot 8 uur tussen 37 en 98°C te koken. Zo bekomt u uiterst zacht en sappig vlees.
Hoge temperatuur (tot 160°C) Deze functie biedt de mogelijkheid om uien te fruiten, maar ook om vlees mooier te bruinen. (bv. Chutney van gekarameliseerde rode uien)
Sous-Vide Deze functie biedt de mogelijkheid om vacuüm verpakt vlees, vis, groente of fruit tussen de 40 en 85°C tot 12 uur te koken.
Video integratie Video’s kunnen geïntegreerd worden in recepten om specifieke stappen of handelingen duidelijker te maken. Deze zullen rechtstreeks zichtbaar zijn op het scherm van het toestel.
Dynamische porties De porties kunnen aangepast worden via het keuzemenu, zo kan u eenvoudig bepalen voor hoeveel personen u kookt.
Cookidoo ® De TM6 is met Wi-Fi verbonden en heeft dus rechtstreekse toegang tot Cookidoo, een dienst met online recepten. Opgelet: deze dienst vergt een lidmaatschap.